Over het KAB

15 rechtenstudenten met advies en begeleiding van 1 advocaat staan voor jou klaar

Het Kamerbewoners Adviesburo (KAB) is een stichting die gratis huurrechtadvies geeft aan studenten en andere kamerbewoners. Alle medewerkers van het KAB studeren rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wij worden bijgestaan door een ervaren advocaat, die op de maandelijkse zakenvergadering de behandelde zaken doorneemt en de gegeven adviezen controleert.

Wij geven jou als huurder gratis advies over jouw persoonlijke situatie en geven aan welke rechten je hebt. We kunnen echter ook namens jou een mail naar jouw verhuurder sturen, wat vaak tot het gewenste resultaat leidt. De meest ingewikkelde zaken laten wij eerst bekijken door onze huisadvocaat, zodat we zeker weten dat we het juiste advies geven. In het uiterste geval kan onze huisadvocaat je zelfs tegen een sterk gereduceerd tarief bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Een goede verstandhouding tussen huurder en verhuurder heeft echter onze voorkeur. Wij sporen huurders dan ook regelmatig aan om problemen zelf met de huisbaas te bespreken.

Let op: het KAB bemiddelt niet in kamers, maar geeft slechts huurrechtadvies!