Het KAB | Ontbinding
Gratis huurrechtadvies voor studenten en kamerbewoners, door rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Alles over huurrecht.
huurrecht, huisbaas, huurcontract, advies, advocaat, informatie, huurrechtadvies, non-profit, stichting, rechtenstudent, rechten, groningen
15195
page-template-default,page,page-id-15195,page-child,parent-pageid-15191,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Ontbinding

Ontbinding houdt in dat de huurovereenkomst wordt beëindigd, ongeacht de wil van de huurder en/of de verhuurder.

Een huurcontract kan worden ontbonden door de:

 

  • Rechter. Deze wijst de vordering tot ontbinding toe, wanneer de huurder ernstig tekort is geschoten in de nakoming van zijn verplichtingen. Het niet naleven van een huisdierenverbod is meestal niet voldoende.
  • Gemeente. De gemeente heeft de bevoegdheid om huurders uit een pand te zetten wanneer de verhuurder geen vergunning heeft voor het verhuren van kamers.
  • Vereniging van eigenaren. De vereniging van eigenaren kan een huurcontract ontbinden wanneer de verhuurder een appartementsrecht heeft en in de reglementen staat dat het verhuren van kamers niet is toegestaan.
  • Hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker kan een pand onder voorwaarden laten ontruimen. Dit kan alleen door tussenkomst van de rechter.

 

Vragen over ontbinding van huurcontracten? Neem contact met ons op.