Het KAB | Huurcommissie
Gratis huurrechtadvies voor studenten en kamerbewoners, door rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Alles over huurrecht.
huurrecht, huisbaas, huurcontract, advies, advocaat, informatie, huurrechtadvies, non-profit, stichting, rechtenstudent, rechten, groningen
15220
page-template-default,page,page-id-15220,page-child,parent-pageid-14536,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Huurcommissie

De huurcommissie is een onafhankelijke overheidsinstantie die huurgeschillen tussen huurder en verhuurder beslecht. De huurcommissie is bevoegd uitspraak te doen over de volgende zaken:

 

 

Voor een verzoek bij de huurcommissie moet een natuurlijk persoon €25,- aan leges betalen. Een rechtspersoon dient €450,- aan leges te betalen. Dit bedrag moet als voorschot worden betaald bij de start van de procedure. De huurcommissie bepaalt pas in de uitspraak welke partij welk bedrag aan leges is verschuldigd. Als de huurcommissie de verzoeker in het gelijk stelt, dan krijgt hij het betaalde bedrag terug. In dat geval moet de wederpartij alsnog de leges betalen.

 
Kijk voor meer informatie op de site van de Huurcommissie. Heb je vragen? Neem contact met ons op.