Tenancy law

Huurrecht

Als kamerhuurder word je vrijwel altijd wettelijk beschermd door middel van huurbescherming. Een verhuurder kan je dan ook niet zomaar op straat zetten. Wanneer jij niet akkoord gaat met opzegging van het contract door de verhuurder, blijft het huurcontract in principe geldig. De verhuurder kan de woning dan alleen laten ontruimen, wanneer de kantonrechter dit heeft bepaald.

Vanwege de huurbescherming zijn afspraken in het huurcontract niet geldig, wanneer ze in strijd zijn met wettelijke regels.

 

Huur jij een woonboot, stacaravan, hospitakamer, vakantiewoning, sloopwoning of bedrijfsruimte? Mogelijk heb je slechts beperkt of helemaal geen recht op huurbescherming. De (meeste) informatie op deze site is dan niet op jou van toepassing.

 

In de praktijk kan het lastig zijn om te achterhalen welke rechten je als kamerhuurder precies hebt. Wij helpen je hier graag mee. Vermoed jij dat bepaalde afspraken in jouw huurcontract in strijd zijn met de wet? Dreig je door je huisbaas uit je huis te worden gezet? Heb je andere vragen? Neem contact met ons op.